woensdag 21 september 2011

DEMO OP HET WERK

Omdat het nieuwe schooljaar weer is begonnen en er dientengevolge veel nieuwe cursisten bij gekomen waren, werd het tijd voor een demo om de vele vragen die ik de afgelopen weken had ontvangen te beantwoorden.
 
Waarom kom je met een (hulp)hond naar school? En wat doet zo'n hond eigenlijk? Op deze twee belangrijke vragen had ik zo goed en zo kwaad als het ging antwoord gegeven. Ook de reden waarom Zoogle niet zomaar geaaid mocht worden, werd begrepen en opgevolgd. Zelfs de angst die sommige cursisten voor Zoogle hadden, werd in de loop van de nu alweer bijna 4 weken afgebouwd. Applaus voor mijn cursisten, want in dit geval is de angst vaak cultuur bepaald,
 
Dus werd er vandaag, na een les over Prinsjesdag, door het team Zoogle/Rienke een demo gegeven.
 
 
"Stilte voor de storm".
Zoogle wist nog niet dat hij vandaag een demo moest geven.
Hij geniet op het balkon van z'n botje.
 
 
De wasmand met attributen.  
 
Dit had ik allemaal meegenomen
  • tugtouwtje (om te laten zien)
  • trainingsbroek,
  • sokken
  • pen
  • afstandsbediening
  • banaan
  • lege petflesjes
  • handschoenen
  • muts
  • vest
  • wasmand
Iedereen zat gespannen in een kring, te wachten op wat er ging gebeuren. Het was vandaag extra spannend, want....... Zoogle was tot nu toe op school altijd aangelijnd geweest. Dit omdat sommige leerlingen extreem angstig waren of aversie tegen Zoogle hebben/hadden (honden zijn onrein!!!) Gelukkig vindt en vond Zoogle dat nooit erg, maar vandaag bij de demo moest hij los. Sommige dingen zijn nu eenmaal onuitvoerbaar aan de lijn.
 
Ik had voor de nodige rust een deken meegenomen, om, mocht het nodig zijn, een plek te hebben waar ik hem naar toe kon sturen.
 
Zoogle deed het uitstekend, hij was goed bij de les, ondanks dat er een hele kring om hem heen zat. Zoiets vindt Zoogle moeilijk, want o, alles is ook zo leuk!!! Zijn enthousiasme gaat soms met hem op de loop.
 
Mijn collega fungeerde als figurant. Zij trok een paar sokken over haar eigen sokken om ze daarna weer te laten uittrekken. Zij trok een trainingsbroek over haar broek om ook die te laten uittrekken. Zoogle deed in dit geval meer dan van hem gevraagd werd. Om de broek aan te doen had mijn collega haar schoenen (weer) uitgedaan. Dus Zoogle dacht ik zal laten zien wat ik kan. Ik heb weliswaar al een paar sokken uitgedaan, maar ik zie nogmaals twee besokte voeten, dus waarom niet nog een keer die sokken uit en dan pas de broek. Dat kan niet fout zijn, toch??? Dus zo gedacht zo gedaan. De cursisten moesten wel lachen.
 
Bovenstaande dingen doet Zoogle normaal gesproken natuurlijk bij mij, maar het kost me zoveel moeite alles weer aan te trekken, dat ik het liever op deze manier oplos.
 
Ook de muts en de handschoenen, mijn tuniek (ik had er wel wat onder hoor) gingen zonder problemen uit. De afstandsbediening, een pen, een 5 eurocent munt werden   opgeraapt en met een zwiepende staart naar mij toe gebracht.
 
 
De     werd, zonder er een stukje van af te bijten
 
 
afgepeld   en ook de     werden met veel schwung in de wasmand gegooid, er weer uitgehaald en bij mij gebracht.
 
Jammer dat je niet nog veel meer kunt laten zien. Moet toch maar eens aan de demokast geloof ik. Heb tot slot nog 2 filmpjes van youtube op het grote elektronische schoolbord laten zien. (Een eigen demofilmpje van Zoogle zou ook niet slecht zijn.) Dat alles was wel een applausje waard vonden ze. Een beschaafd applaus weerklonk door de klas.

Zoogle ik ben trots op je, temeer omdat ik weet hoe moeilijk het voor je is, om bij zoveel andere leuke dingen, geconcentreerd te blijven werken.