zondag 2 oktober 2011

PROJECT HONDENKAR (1)


Vanmorgen werden we verwacht bij dierenspeciaalzaak "Molenkamp" De eigenaar had een paar maanden geleden aangeboden eens te kijken wat hij voor mij kon betekenen v.w.b. een hondenkar voor Zoogle achter mijn rolstoel.
 
Want voor diegenen die het niet meer weten. De afgelopen twee jaar hebben Zoogle en ik mee gedaan aan de rolstoel4daargse. Deze twee jaar heb ik omwille van Zoogle me ingeschreven voor een afstand van 15 km. per dag, Deze afstand kan Zoogle met gemak 4 dagen achterelkaar lopen. Voor mij is deze afstand echter niet echt een uitdaging. Daarom zou ik volgend jaar graag 30 km p/d handbiken. Omdat te kunnen doen, had ik twee opties. Optie 1: De 4daagse rijden zonder Zoogle (geen optie dus) of iets verzinnen waardoor ik 30 km. p/d zou kunnen rijden en Zoogle ook mee kon.
 
 
 
 
 
 
 
Een hondenkar dat moest het worden. Niet te zwaar, niet te breed en goed aan de rolstoel te koppelen. Daarvoor waren we vandaag in Zelhem. Toen we aankwamen stond de beoogde kar al klaar.   Een zeer lichte kar. (8 kg) Deze kar kon het gewicht van Zoogle makkelijk dragen.
 
Met een beetje overredingskracht sprong Zoogle in de kar. Voor de zekerheid werd hij vastgezet. Hij kon zowel recht vooruit naar buiten kijken als boven uit het dak. De kar werd zo goed en zo kwaad als het ging aan mijn rolstoel vastgemaakt. En daar gingen we samen op pad. Ondanks dat deze boom niet helemaal perfect was, ging het helemaal niet slecht deze 25 kg. (Zoogle en hondenkar) waren voor mij nauwelijks merkbaar. En zolang Zoogle maar naar naar buiten kan kijken vindt ie het prima.
 
Na deze kar geprobeerd te hebben, mocht ik er nog éên uitproberen. Deze was 5 kg. zwaarder. Mocht het met deze kar (ook) lukken, dan mocht ik hem meenemen om te trainen. De lichtere hondenkar gebruikte hij soms nog wel eens voor zijn eigen hond.
 
Met de 5 kg. zwaardere kar kwam ik met Zoogle erin ook vooruit, maar het ging niet echt soepeltjes en Zoogle kon in deze kar ook niet echt goed naar buiten kijken, dus het piepen was niet van de lucht. Deze kar viel dus af.
 
De als eerste uitgeprobeerde kar was perfect voor ons. Niet te zwaar, lekker klein, Zoogle kan naar buiten kijken etc. Behalve de boom. De boom van de kar was niet geschikt voor aan de rolstoel.   Hoe lossen we dit op??
 
Vandaag was een van mijn geluksdagen, want wie kwam ik tegen??   Iemand die lange tijd geleden wel eens op het losloopveld te vinden was. Ze volgde geïnteresseerd   mijn verrichtingen. En toen ik vertelde dat de boom niet helemaal paste, zei ze: "Heb je al iemand die dat voor jou zou kunnen aanpassen?" Ik antwoordde: "Nee". Maar zij,.......... zij wist wel iemand, zij zou me wel met hem in contact brengen en dan zou het allemaal goed komen.
 
WAT ZIJN ER TOCH VEEL LIEVE MENSEN!! Ik kom ze, nu ik er over nadenk, met regelmaat tegen, Daar word ik echt blij/gelukkig van.
Dat moest even hoor!! Maar nu weer verder met mijn blog.  
 
Nadat ook de tweede kar was afgekoppeld, werd de boom van de lichte hondenkar met tie-rips achteraan mijn rolstoel bevestigd. Zo kon de "aanpasser" zien   wat en hoe de boom veranderd moest worden, zodat hij daarna aan mijn rolstoel zou passen. Ook werd er nog een schets gemaakt. Zo kon ik zien hou het zou moeten worden,   En Zoogle kreeg nog een flesje hondenbier. Als dank daarvoor, dat hij zich zo netjes en lief had gedragen. Vanavond mag Zoogle een half flesje uitproberen.