dinsdag 17 januari 2012

HONDENSHOW IN WINTERSWIJK

Zondag zijn Zoogle en ik naar een hondenshow in Winterswijk geweest. Ik was uitgenodigd door iemand die net als ik, zich inzet voor het collecteproject voor hulphond in Gelderland. We gingen dit keer met de trein in plaats van met Valys. (De te verrijden kilometers, zijn voor dit jaar drastisch verminderd) Dus maar zuinig aan doen, 450 km in plaats van 750 km, voor 2012 is niet echt veel.)

De reis verliep goed en rond 11.00 uur kwamen we aan bij de schouwburg "de Storm" daar werd de hondenshow gehouden. Hulphond Nederland  stond er ook met een stand. Ik heb bij de stand gestaan om te vertellen, wat een hulphond is en wat hij voor mij betekend.

Voor Zoogle waren het niet de makkelijkste uurtjes. Al die honden die langs liepen, blaften, piepten snuffelden. Maar naarmate de uren verstreken werd hij langzaam wat rustiger. Wat is hij toch ook soms een "huppelklumpke"

Rond 12.00 uur kwam Annemieke met hulphond in opleiding Edor. (8 maanden oud) Zij was bereid een demo te geven. En liet dus zien wat een hulphond in opleiding van 8 maanden allemaal al kon. Wat ging het goed Annemieke en Edor!! Chapeau! Ik mocht de demo van Annelies en Edor voorzien van commentaar. We waren daarvoor een perfect team. Deze samenstelling is voor herhaling vatbaar.

Zoogle is niet echt zo'n podiumbeest. Hij raakte door alle geurtjes, geluiden maar vooral van het applaus iet wat van z'n a propos. Je kunt niet overal goed in zijn zullen we maar zeggen.

Om 14.00 uur gingen Zoogle en ik weer terug naar het station/naar huis.

Bedankt Annemieke en Edor! Leuk jullie nu eens in het echt te hebben gezien.

Hieronder nog 2 mooie foto's

Annemieke en Edor en Zoogle en ik

Ik als commentator.
Hier kun je al zien dat Zoogle niet echt relaxed is.