zaterdag 10 maart 2012

WAT KAN EEN MENS GELUKKIG ZIJN.

In mijn vorige blog schreef ik over m'n frustraties omtrent m'n handbike. Ik eindigde ermee dat ik de volgende dag bij de HB langs zou gaan om m'm handbike goed te laten afstellen. Zo gezegd zo gedaan. Vorige week vrijdagmiddag stond ik met m'n handbike bij HB. Meteen zei iemand: "Wat is er met jou bike gebeurd, die staat helemaal niet goed." Een korte blik was genoeg, om te constateren wat het euvel was. De stuurpen zat los. Men was hem vergeten vast te draaien. Vast draaien en klaar is kees!

De ketting was echter door het vele op en af leggen tamelijk gerekt. Uit ervaring weet ik dat deze klus, nog nooit goed is uitgevoerd, dus besloot ik een afspraak te maken bij ROAM in Ammerzoden. Dit om er zeker van te zijn dat het dan zeker goed zou komen.

Na een telefoontje naar ROAM konden we er gisteren terecht voor een algehele gratis onderhoudsbeurt inclusief ketting spannen. Zo gezegd zo gedaan. Na een ochtendje werken, vertrokken mijn PGB-hulp, Zoogle en ik naar Ammerzoden. Ondanks dat we er een uur te vroeg aankwamen, werden we meteen geholpen.

Mijn handbike wordt gerepareerd

Wat een schroeven en bouten!
 
Nog iemand die van groen houdt!
Een monteur is iets meer dan een uur met m'n handbike bezig  geweest. Ketting spannen,  ketting inkorten, klem waarmee de hanbike aan m'n rolstoel zit afstellen (zat veel te los), versnelling beter afstellen etc. etc. Hij zag er weer uit als nieuw. Heb nu weer het volste vertrouwen, de rolstoel4daagse (4 keer 30 km) zonder problemen te kunnen uitrijden. Ben weer helemaal gelukkig!!!

Volgende keer ga ik meteen naar ROAM en doe me die stress niet meer aan. Een handbike repareren en afstellen is een specialistisch werkje en niet goed uit te voeren door een allround bedrijf als de HB (vind ik!)

Op de goede aflopen hebben we ons te god gedaan aan een lekker pastagerecht bij m'n inmiddels favoriete eetcafé '"t Opkikkertje", in het centrum van Den Bosch.

Lekker joh.
En voor diegenen die de Bossche bol missen, daaraan heb ik me 's avonds om een uur of negen nog te goed gedaan. mmmmm!